Sådan sår du blomsterfrø

Man kan så blomster på mange måder…. Man kan så dem direkte i haven, enten bare drysse dem ud på jorden eller så dem i sirlige rækker. Man kan forspire dem – i alt hvad man har, genbrugsbakker, urtepotter, såbakker og så selvfølgelig min favorit – soil blocks.

Hvilken strategi man vælger kan afhænge af, hvad det er man skal så, og hvor mange frø man har. Har man 1000 frø er det lidt lettere at bære, at kun en lille brøkdel bliver til noget når man sår direkte, mens det samme ville være ærgerligt hvis man har købt 20 dyre frø. Så dér ville jeg til hver en tid forspire.

Det afhænger også af hvilke forhold man har – om man kun har en vindueskarm eller om man også har et drivhus eller måske noget tilskudslys. Nogle frø kan sås tidligt – de hårdføre sommerblomster – mens man skal væbne sig lidt mere med tålmodighed med andre – de halvhårdføre  sommerblomster. De 2-årige skal typisk sås om sommeren og plantes ud om efteråret, mens nogle stauder og visse sommerblomster har brug for kulde for at spire…

For at gøre det hele lidt mere overskueligt, har jeg lavet en lille så-vejledning til de blomster, der er i webshop’en. Det er intentionen at opdatere den, efterhånden som der kommer nye blomster til. Du kan hente vejledningen her.

Husk at det er en vejledning, og at man kan gøre tingene på mange forskellige måder og alligevevl ende med et godt resultat – som sagt handler det om hvad man vil så, hvornår man gerne vil have blomstringen, hvilke forhold man har og hvordan vejrudsigten ser ud… Det sidste er altid alt for spændende, når man står med sine mange bittesmå planter og hopper utålmodigt i april. Uanset hvor utålmodig man er på det tidspunkt, så skal man huske at vænne sine forspirede planter gradvis til udelivet. Og ja, det er besværligt, men nødvendigt:0)