Fuglebækgaard Blomster

Om Fuglebækgaard Blomster

På Fuglebækgaard dyrker vi et rigt udvalg af snitblomster på friland, efter økologiske principper, uden brug af kunstgødning og pesticider og uden kemisk efterbehandling af blomsterne. Så hvis du også synes, at udvalget af blomster hos blomsterhandlere, i supermarkeder osv. er kedeligt og har undret dig over den, i bedste fald, manglende duft, så er vores blomster måske noget for dig. Hvis du samtidig bekymrer dig om den miljøpåvirkning det giver, at dyrke blomster fjernt fra Danmark for så at transportere dem tusindvis af kilometer hertil, eller at dyrke blomsterne i opvarmede drivhuse, så bør du måske se dig om efter et alternativ til den konventionelle blomsterproduktion. Dertil kommer, at arbejdsmiljø ikke altid står øverst på dagsordenen i de lande uden for EU, der traditionelt dyrker mange snitblomster. For slet ikke at tale om den påvirkning som de mennesker, der håndterer og sælger blomster, udsættes for hver dag.

Fuglebækgaard Blomster er ikke et traditionelt gartneri hvor der dyrkes store mængder af en eller få slags blomster. Vi har mange forskellige slags blomster, ikke kun fordi en buket herfra gerne må se ud som en bid af en smuk have, men også for insekternes og småfuglenes skyld – vi ved for eksempel at bierne har det svært i øjeblikket. Biodiversitet er en vigtig del af tankegangen på Fuglebækgaard. Det siger sig selv, at blomster der dyrkes på friland må være årstidens blomster. Så her finder man altså ikke tulipaner i februar eller roser i april… Til gengæld har vi blomster man ikke ser ofte hos blomsterhandleren og endnu sjældnere i supermarkedet. Det skyldes at vi ikke er nødt til at tage hensyn til om blomsterne kan tåle at blive transporteret langt uden vand. Vores blomster bliver plukket i de kølige morgen- eller aftentimer og sat direkte i vand. Det giver en god holdbarhed, der sagtens kan hamle om med de kemikaliebehandlede blomster. Når snitblomster bliver behandlet med f.eks. sølvnitrat (som iøvrigt er skadeligt for vandmiljøet) for at ruste dem til en lang transport, så bremser man blomsternes udvikling (tænk på de roser der aldrig folder sig rigtigt ud) og også deres duft, desværre. Nogle blomster, som dahlia, har ikke rigtig nogen duft. Det kompenserer vi for ved altid at tilføje noget til buketten som har en dejlig duft.

En bæredygtig produktion af en stor variation af snitblomster er usædvanlig i Danmark. Men blomsterelskere mange andre steder i verden har adgang til smukke, bæredygtige og lokalt producerede blomster, så selvfølgelig skal vi også have det her!

Hvem er vi?

Mit navn er Charlotte Weimann og jeg etablerede Fuglebækgaard Blomster i 2015 med en ambition om at udnytte min passion for haver og blomster til at dyrke og sælge den slags blomster, som jeg selv holder allermest af, nemlig blomster med et naturligt præg som passer til årstiden. Blomster, der gene må være lidt skæve af vind og vejr og have lidt karakter. De buketter, jeg laver, må gerne se ud som om de lige er plukket ind fra haven – hvilket de jo sådan set også er – og må meget gerne indeholde et væld af forskellige blomster der klæder hinanden.

Derudover er det min ambition at være med til at lokke flere mennesker ud i haven og selv dyrke deres egne blomster, fremfor at købe dem i supermarkedet eller hos blomsterhandleren. Derfor har jeg et nøje udvalgt sortiment af blomsterfrø og knolde i min webshop.

Til at hjælpe mig med teknikken (for det er der brug for) eller når noget tungt skal flyttes, har jeg min mand Søren, og så håber jeg, at mine to drenge med tiden kan lære at hive lidt ukrudt op. Men det er nok optimistisk;0)